Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk kis langyos cukros tejben.A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal és a sóval, jöhet hozzá a többi hozzávaló és a felfuttatott élesztő. A hozzávalókat jól összegyúrjuk és az így kapott tésztánkat egy kendővel letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztánkat kinyújtjuk és háromszor hajtogatjuk. A hajtogatások között 30 percig pihentetjük.

Amikor végeztünk az utolsó hajtogatással is, kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra és apró pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Tetejét tojássárgájával megkenjük és megszórjuk reszelt sajttal vagy köménnyel. Sütés előtt 30 percig pihenni hagyjuk a tepsiben.

180 fokos kemencében 10 perc alatt pirosra sütjük.

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg sütőmargarin
  • 2 db tojássárgája
  • 1,75 dl tejföl
  • 5 dkg élesztő
  • pici tej
  • 2 teáskanál só
  • A tetejére:
  • 1 tojássárgája
  • 20 dkg reszelt sajt
Címkék:
OSZD MEG!

leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *