Tészta elkészítése:
Az átszitált liszthez hozzáadjuk a vajat vagy a margarint és gyorsan elmorzsoljuk. A tejhez adjuk a cukrot, sót, élesztőt, tojássárgáját. Elkeverjük majd a vajas liszthez adjuk, gyorsan összedolgozzuk. Hűtőben 20 percig pihentetjük. 25-25 dkg-os tésztát és tölteléket mérünk.
A tésztát lisztezett vágódeszkán fél centi vastagságúra nyújtjuk, ráhelyezzük a tölteléket, eligazítjuk egyenletes vastagságúra, a két szélét
behajtva feltekerjük. Tetejét felvert tojással többször időszakonként átkenjük. Több helyen átszúrjuk vastagabb tűvel vagy hurkapálcikával.
160 Cº-os kemencében készre sütjük.

Töltelék elkészítése:
A mazsolát megmossuk. A cukrot vízben felforraljuk. A mákot, diót és a többi anyagot keverőtálba tesszük és átkeverjük.
A forró cukorszirupot folyamatosan keverve hozzáadjuk és kihűtjük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

HOZZÁVALÓK:

Tésztához:
• 50 dkg liszt
• 20 dkg vaj vagy margarin
• 5 dkg porcukor
• 1 dkg só
• 1 dkg élesztő
• 4 db tojássárgája
• 1,5 dl tej
• 2 db tojás a kenéséhez

Töltelékhez (diós):
• 40 dkg őrölt dió
• 30 dkg kristálycukor
• 10 dkg méz
• 5 dkg mazsola
• 1 db narancs lereszelt héja
• 7 dkg édes morzsa (pl.: darált keksz)
• 2 db citrom reszelt héja
• 1 dl víz

Töltelékhez (mákos):
• 45 dkg mák
• 30 dkg kristálycukor
• 10 dkg méz
• 5 dkg mazsola
• 5 dkg búzadara
• 2 db citrom reszelt héja
• 2 dl víz

Címkék: ,
OSZD MEG!