Elkészítés:

Én személy szerint , mindig maradék hőnél készítem a húslevest a kemencében. Egy családi- baráti összejövetelnél, amikor a kemencét egész nap használom, délután még mindig van benne 180-200 fok. Elzárom a kemencén található levegőztető nyílásokat, a kéményben található huzatszabályzót és ez után kezdem a műveletet. A hozzávalókat egy időben egyszerre belehelyezem egy cserép edénybe, figyelve arra hogy minden hozzávaló egészbe kerüljön bele. Semmit nem darabolok. Az edényemet felengedem vízzel, ízlés szerint ízesítem és már mehet is a kemencébe. Nincs más dolgom, mint nyugovóra térni. Amíg alszok a kemence végzi a dolgát és mire a nap felkel elkészül a húslevesem. Leszűröm, tálalom. Jó étvágyat.

Hozzávalók:

  • 2 db egész kistestű tyúk
  • 5 db sárgarépa
  • 5 db petrezselyem gyökér
  • 2-3 db burgonya
  • 1 db zeller
  • 1 db karalábé
  • 1 db vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöld paprika
  • őrölt fehér bors
  • őrölt fekete bors
  • szemes bors
  • ételízesítő
Címkék:
OSZD MEG!

leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *